Még vissza sem értem a munkából, már a párom hozta a hírt hogy a cégnél megint pánik van, hogy valaki ki lesz rúgva a laborosok közül. Nem nagyon szoktam az ilyenre adni, több pánikos időszakot is átvészeltünk már viszonylag kis megszorításokkal. Na aztán kedden összehívták az összes dolgozót. Ilyenkor mindenki tudja hogy nem jó hírt fogunk kapni, de azt is hogy akkor ez mindenkinek ugyanannyira fog fájni, nem egy ember bánja. Így is lett. Óraszámcsökkentés lesz mindenkinek átmenetileg. Engem aztán még külön be is hivatott aztán a főnök, hogy az én esetem más... Vissza kell mennem 100%-ban vállalkozónak, míg nem javul a helyzet, nem leszek alkalmazott. Grafikusként többet lesz rám szükség, a laborból kivesznek, helyettem más területről megy oda valaki - amit nem értek, hisz azért nekem már több mint egy év tapasztalatom van, most egy új embert betanítani a nulláról... Ráadásul nagyon sok dologhoz kézügyesség is kell. Illetve a takarítót aki ügynökségen keresztül volt, kénytelenek voltak leépíteni (mert közben a ügynökség többet akart), úgyhogy visszatesznek átmenetileg megint engem takarítónak. Őszintén, jobban örültem volna ha simán én is csak óraszámcsökkentést kapok... Mostantól megint nincs fizetett szabadságom... Ezen a héten jobban járok mint a többiek, aztán meg majd kiderül, mert abszolút nem volt még egyértelmű hogy akkor mikor hány órában mit kell csinálnom. Azt mondták hogy ez annyira átmeneti amennyire csak lehet, amint jobb lesz a helyzet minden visszaáll a régi rendbe. Sebaj, voltunk már sokkal rosszabb helyzetben is, bár baromira unom már hogy folyton vagy a munka, vagy a lakhatás miatt stresszben kell lenni.
Mostanában a munkatársakkal nagyon rákaptunk a pub quiz-ekre. Az elsőt messze mi nyertük (mondjuk a párom egyedül is megnyerte volna), a második döntetlen lett, majd a plusz kérdéssel felénk billent a dolog, a harmadikat pedig fél ponttal nyertük. Ez most az új pénzszerzési hobbink. 1 font a nevezési díj, majd ezt a végén a nyertes csapat kapja. (Ezért nem érdemes olyan embereket vinni aki amúgy sem tudnak hozzászólni). Persze nem mintha én sokat tudnék a brit dolgokról...
Ideje lenne amúgy már nekem is átgondolni az életemet, és találni egy olyan hobbit, amivel mellékes jövedelemre tudnék szert tenni. Anglia ilyen szempontból nagyon jó hely, minden adott hozzá az állam részéről, itt nem lehetetlenítik el a kis embert a brutális adókkal meg papírmunkával, csak hát ezt az utat nekem kell kitaposni.