Pont a népszavazás napján jött apukám, és két öcsém hozzánk nyaralni. Még sosem voltak Angliában. Egyik még sosem repült, a többiek már korábban megjárták Kanadát (ott él a húgom). Én elég felkészülten vártam őket, kaptak feltöltött brit SIM kártyát, vonatjegyet és utasításokat, mert csak az egyik öcsém beszél angolul. Több okból nem mentem ki eléjük. Az egyik hogy minketten költséghatékonyságra törekedtünk, illetve én a minél korábbi önállóságra nevelés híve vagyok. Szerencsétlenségükre áradások és sztrájk miatt pont hatalmas káosz volt. Mindig a 7-es vágányról indul a vonat, ott vártak, de semmi információ nem volt kiírva, senki nem tudott semmit. Az egyik vasutas átküldte őket az utolsó pillanatban az 5-ös vágányra, az ottlévő vissza a 7-esre, de mire odaérték, pont elment a vonatuk. Az egyetlen járat amit nem töröltek az utolsó pillanatban. Na most nagyon jól jött hogy volt itteni mobilnetük, és tudtuk folyamatosan tartani a kapcsolatot. Nagysokára sikerült egy Brightoni járatra felszállniuk, amin szintén semmi információ nem volt, végig csak ennyi volt kiírva: "This is Brighton", nem is mondtak be semmit, azt sem hogy merre megy. Majd onnan pont elértek egy hozzánk tartó járatot, ami szintén nem volt egyértelműen feltűntetve. Több mint négy óra késéssel, de aztán megérkeztek. Mikor indultunk eléjük az állomásra, elkezdett zuhogni az eső, mintha dézsából öntenék, és amint hazaértünk elállt. Mondtam is nekik, hogy ti is akkor érkeztek ám, mikor jól esik... :) Ahhoz képest hogy egész júniusra jóidőt ígértek, nem sok lett belőle.
A BREXIT több beszélgetésben is feljött, mind magyarokkal, mind angolokkal. Én pánikot nem érzékeltem, de voltak heves viták a párom családján belül is. Az EU mellett szavazók pedig elkezdtek nagyon aggódni értem. Ez aranyos volt tőlük :) Na mindegy, nem is akarok erről beszélni, lesz ami lesz... a véleményemet sem akarom leírni, majd úgyis kiderül mi lett volna a jobb.
A családdal meglátogattuk a Hever várat. Pont világháborús napok voltak. Akinek van alkalma elmenni egy-egy ilyen tematikus napra, mindenképp tegye meg! Hihetetlen élmény, mintha tényleg visszacsöppennél az időben. Nagyon lelkesen mesélnek a történtekről, sok érdekes dolgot lehet tanulni. Gyönyörű volt az egész hely. Különlegesen vágott tuják, olasz kert - mintha Olaszországban lettünk volna, labirintus, és a vár. Engem meglepett a stílusa, bár kisebb mint képzeltem, hiába néztem meg előtte sokszor Google-ön, egyszerűen lenyűgöző volt kívül-belül.
Egy buszos kirándulással bejártuk Brugge-t is. Most először kompoztam itt. Sajnos sok időnk nem volt ott a városban, de az is egy külön világ. Nem utolsó sorban pedig, sokkal oclsóbb eljutni oda mint Londonba! £32.5 font fejenként.
Ismét elmentünk Arundelbe, az is egy gyönyörű hely, korabeli épületekkel. Sajnos ott pont nem tudtunk tematikus napot kifogni most. Bejártuk még Brightont, Eastbourne-t és itt a környéket. A fiúk a tengerbe is bemetek - pont viharjelzésnél. Azt mondták nem vészes az a 18 fok :D Jól esett nekem is végre egy kis kikapcsolódás.