22
március
Különös csomagok

A héten jött két különös csomag is a címünkre. Fiktív név, viszont lakásra pontosan a mi címünk. Nem rendeltünk semmit, így nem is nagyon tudtuk mire vélni. A szülinapi ajándékokat is megkaptam a legtöbb helyről... Ráadásul a második csomag 25kg-os. Lehet hogy nem illett volna, de kibontottam. Hirtelen az egyik barátomra gondoltam, mert vele beszélgettünk pont erről a termékről, körbe is kérdeztem mindenkit hogy ők küldték-e, vagy tudnak-e róla valamit, de nem. Arra jutottunk, hogy biztos egy előző lakos nem írta át e-bayen a címét - és több mint fél évig semmit nem rendelt... A párom kijelentette hogy ő többet jó szándékból sem fog utánajárni a dolgoknak, hisz múltkor így verták rá más tartozását. Jó sok huza-vonába került tisztáznia magát.
A cégtől ismét két régi motoros távozik. Az egyiket nem is bánom mondjuk, a legjellemtelenebb alak. Egyik héten mikor a páromnak előbb el kellett mennie egy tanfolyam miatt, rám bízott egy feladatot. Erre ez a pasas odajött ő majd ezt elintézi, és rámsózott két alja munkát. Hogy ne jöjjön ki olyan rosszul, odajött aztán segíteni optikákat poliírozni, azonban csak megkarcolta jó mélyen azt amelyiknek nekilátott, majd otthagyott hogy akkor javítsam ki ezt is. A héten egyszer szerintem szándékosan jött nekem a laborba, hogy megölelhessen "jajj bocsi...", aztán az irodai napomon is megkörnyékezett. Épp bele voltam merülve a munkába (aznap valahogy semmi nem akart sikerülni). Elvileg a mellettem lévő emberkével akart beszélni, azért jött oda. Mögémállt, a vállaimra tette a kezét, és az arcomba hajolt "megint online vásárlás, mi?" Én hülye visszakérdeztem, mert elsőre nem értettem mit mondott...
A kórházban most egy új orvoshoz kerültem. Nagyon rendes ember volt, és teljesen komolyan is vett, nem próbált meg lerázni. Sőt, még meg is jegyezte, hogy nagyon sajnálja ami 2013-ban történt velem (még így is, hogy nem tudja a részleteket). Ez rettentő jól esett, hisz egy orvos sem kért bocsánatot azért mert hisztisnek néztek, leráztak, félre diagnosztizáltak és félrekezeltek, és még utána is csak arrogánsan beszóltak (közben egy szervem életével játszottak).  Ez az orvos megígérte hogy ismét elküld majd ultrahangra (legalábbis azt hiszem, scan-t mondott csak), és most két vizsgálatot is elvégzett. Ahh, az egyik brutálisan fájt, véreztem is utána. Hát most várjuk az eredményeket. Amúgy egyre jobban kezd aggasztani, hogy közben megismétlőtdhet a dolog... ma reggel ismét úgy keltem, mintha egész éjjel felüléseket csináltam volna. Viszont nem nagyon van mitől, hogy izomlázam legyen. A műtét előtt ez volt az egyik különös tünet. Azóta nem is fordult elő - máig.

15
március
Murphy...

Nem tudom miért, valahogy én úgy érzem, hogy idén nagyon gyorsan és könnyen átvészeltük a telet. Pedig az itthoni hidegrekordunk bőven megdőlt. Az átlag 15 fokról lementünk átlag 10-re.
Végre megkaptam az időpontot a kórházba, nemsokára mehetek. De ahogy számolgattam, lehet hogy pont úgy jön ki a lépés, hogy épp nem tud majd megvizsgálni az orvos. Nagyon imádkozom hogy ne így legyen, mert több mint 4 hónapja várok erre az időpontra, és a héten elég rosszul is voltam.

Murphy... Mióta több munkám van, folyamatosan keresnek meg a jobbnál jobb cégek. Le sem merem írni ki ajánlott állást legutóbb. Igaz a magyar kirendeltségüknél dolgoztam már, és valamikor a jövőben szintén szívesen dolgoznék nekik, de ez az időzítés most nagyon nem jókor jött. Egyszerűen úgy érzem, hogy most nem szabad kilépnem abból amit épphogy elértünk végre annyi sok év küzdelem után.
Egyik hétvégén átjöttek a szülők és a párom bátyja megünnepelni a születésnapomat. Az étterembe már nem jött velünk a párom, úgyhogy egyedül kellett tartanom a frontot. Meglepően jól ment az egész, már majdnem meg is lepődtem hogy most nem jött a szokásos mit kéne tennünk szöveg... Na aztán mikor kettesben maradtam anyukával, nem úsztam meg, neki kezdett: "And you young lady..." és jött hogy már nagyon sokat fejlődött az angolom, itt az ideje hogy egyetemre járjak és diplomát szerezzek. Biztos mondtam már, folyton ezt nyomják. 3 diplomád van? Menj és szerezz még!!! Igazából gőzöm sincs apukának mennyi lehet, de most 70 évesen is megint diák. Lehet hogy semmire nem fogod használni, és az összes fizetésed dupláját is elviszi a tandíj, de azért az kell!! (Persze ők majd segítenek, amiben már szintén nem hiszek, főleg nem építek rá. Volt hogy segítséget ígértek és lehúzást kaptunk. Jobb nekünk saját erőből boldogulni és addig nyújtózkodni amíg a takarónk ér!).
Azon gondolkodtam, hogy ideje lenne tudatosabban több időt szánni a kikapcsolódásra a párommal, többet kirándulni. Úgy néz ki hogy ez már hagyomány lesz nálunk húsvétkor, de a többi bank holiday-re is tudatosan szerveznünk kéne kirándulásokat. Annyit dolgozunk, ideje lenne már kicsit élvezni is az életet :) Mondjuk jövőre van egy nagy tervünk, arra gyűjtűnk gőzerővel, de ez még titok.