26
február
Betekintés a laborba

Szóval a párom meglepetése: Mindig is nagyon szeretett volna háziállatot (cicát, vagy nagyobb kutyát de azt nem lakásba), de ebben az albérletben sem engedik. Nemrég a barátnőm említette hogy el fognak utazni, és nem vihetik a gyönyörű cicájukat, én pedig egyből felajánlottam, hogy nagyon szívesen vállalunk cicaszittelést. Magam miatt nem biztos hogy bevállaltam volna, de a párom miatt mindenképp. Úgyhogy pár napig nálunk nyaralt a "kis" állatka :) Az elején nagyon félt, egyből a kanapé mögé bújt. Előtte eljöttek háztűznézőbe, hogy szokja a cica a helyet, na akkor nagyon megtetszett neki a kandalló, bele is bújt úgy, hogy ki sem látszott. Utána ő is meg lakás is nagyon kormos volt, úgyhogy azt le kellett zárni. Átalakítottuk cicabaráttá a lakást, és nagy szeretettel vártuk. Jókat játszottunk vele, a párom még ajándékot is vett neki :D Bár mondtam hogy magam miatt nem biztos hogy bevállaltam volna, a végére annyira a szívemhez nőtt, hogy sírtam mikor hazament.
Komolyan mondom, nagyon jót tett nekem hogy kiléptem a grafikusi munkakörömből. Most heti 2 napot a laborban töltök, a takarítós napon pedig mindenkivel találkozok és beszélgetek... Ugye én nem nagyon nyitottam feléjük annak idején, most pedig kinyíltam, illetve sokkal boldogabb vagyok. Igaz most nagyon le is cserélődött a csapat. A labor egyenlőre nekem egy nagy játszótér. Hála Istennek rajtam nincs az a nyomás (még) mint a többieken, rengeteg tanulnivaló van, nézhetem a dolgokat mikroszkóp alatt, gravírozhatok, gyémántokkal dolgozok... Jajj múltkor elrepült egy. Megfogtam a csipesszel, aztán valahogy kilőtte magát. Kicsit akkor megállt bennem az ütő hogy hogyan fogom megtalálni. A mikroszkópikus világ mindig is nagyon érdekelt, de azért mégsem akarok munkaidőben a mikroszkóppal játszani, úgyhogy azt kértem a szülinapomra.
Ismét jött egy levél a British Gas-tól. Még ősszel ott kezdődött a bonyodalom, hogy kibontottuk egy előző lakó levelét, mert nagyon hasonló volt a neve (olyan mintha a páromét picit félreértették volna). Nem tudunk az illetőről semmit, de az kiderült hogy tartozása van a szolgáltató felé. Ezt az első alkalmazott át akarta ránk sózni. Jó időbe telt míg megmagyaráztuk hogy mióta mi itt lakunk, illetve ez a tulaj aki most, ebben a lakásban nem volt és most sincs gáz. Nagynehezen megértették. Most ismét jött ugye a levél, a mi nevükre ez úttal, hogy 0 a fogyaztás, fizessünk be 18 fontot mint végső elszámolás. Hála Istennek most egy értelmes ügyintézőt fogtunk ki, jelenleg úgy néz ki hogy megértették a szituációt és hogy nincs mit fizetnünk olyanért ami soha nem is volt és most sincs.

6
február
Új lehetőség

Nagyon megviselt mikor legutóbb mondták a cégnél hogy csak heti 1 napot mehetek. Nem is tudom mi a jó szó... olyan haszontalannak érzetem magam. Persze csináltam a házimunkát, meg egyéb munkákat, terveket, de akkor is. Talán mert anyagi hasznot nem termeltem... Kb. két hete odajött hozzám a főnök, és megkérdezte hogy milyen az életem. Hát, mondom túl sok a szabadidőm. Erre ő megkérdezte hogy szeretnék-e több munkát. Mondom igen. Azt mondta fontolóra veszi, és beszél a többiekkel is. A szakmámban nem tud többet adni, de ha vállalnék egyéb teendőket, találunk megoldást. Legközelebb meg is egyeztünk + heti 1 nap takarításban. A párom kicsit aggódott ez miatt, mert nem mondták hogy iroda takarítás, vagy optika tisztítást takar ez. Az utóbbit nagyon nem szerette volna ha csinálom. Rá is kérdezett hogy akkor ez most mi. Ők az iroda takarításra gondoltak. Egy hete meg is volt az első napom. Nem kicsi a terület, 410 négyzetméter. Neki is estem lelkesen, ahogy kérték: "csak ahogy otthon csinálnád". Hát itthon a nappalit is képes vagyok vagy 20 percig porszívózni míg minden kis szösz el nem tűnik :) Azért napi 7 óra aktív takarítás elég kemény munka. Főleg az ottani porszívóval. Még a kövön/parkettán sem siklik, hanem úgy odatapad, hogy alig lehet mozdítani... Még aznap este olyan izomlázam lett a bicepszemben, mint még soha :o (pedig egy ideje edzek is rá). Szó szerint sírtam a fájdalomtól. Bevettem egy Cataflam-ot, meg egy órán át jegeltem (ez egy átlag 12 fokos lakásban!! :D). De aztán utána már éjszaka sem fájt, másnap meg szitne mintha mi sem történt volna :) Legközelebb már okosabban csináltam a takarítást. A héten megint odajött hozzám a főnök, és mondta hogy arra gondoltak, hogy adnak nekem heti 4 napot. 1-et a szakmámban, 1-et az iroda takarításra, és 2-t a párom mellé. Nagyon meglepett, de örültem is neki. Kb. sosem éltünk két fizetésből, sőt, itt 4,5 éve csak a nyüglődés ment a munka terén.
Ismét közeledik a párom szülinapja. Olyan meglepetést sikerült neki szervezni, ami mindig is a szíve vágya volt :) Na majd legközelebb elmesélem.