27
december
Karácsony hangulat nélkül

Alig vártam már hogy végre szünet legyen. Év végére minden összejött. A pénzemet visszakaptam, elintézte a bank. A cég azóta sem válaszolt egyetlen e-mailemre sem. Mondjuk így már nem is számít, de nem ezt vártam tőlük.
Egyik reggel szokás szerint lecsippantottam a bérletemet mikor szálltam fel a buszra, majd piros jelzést kaptam. Sokszor van ilyen, megpróbáltam újból, de aztán mondta a sofőr, hogy lejárt a bérletem. Az lehetetlen! - vágtam rá. Gyorsan előkerestem a visszaigazoló e-mailt a feltöltésről, így felengedett, de engem nem hagyott nyugodni a dolog. Megújult a szolgáltató honlapja, előtte a visszaigazolás sem ebben a formában érkezett, ez pont jól jött. Viszont az új bérletem csak másnaptól volt érvényben, amit akkor a sofőr nem szúrt ki. Emlékeztem, hogy 3x is leellenőriztem vásárlás előtt hogy mikortól kell az új, így megnéztem az online történetet is (ahh mire kisakkoztam hogy mi is ott a jelszavam, az ilyeneket általában a gépem jegyzi meg nem én :D). Igen, még aznap éjfélig érvényes a bérlet. Az ügyfélszolgálat szokás szerint hülyének nézett... Na mondom mindegy, csak egy utat kell még kibírnom hazafelé, holnaptól már lehet ismét működni fog. Munka után hazafelé szakadt az eső, nagyon fáradt is voltam. Néha lesétálok a főútra (ami 20 perces séta tök sötétben) annak a reményében hogy hamarabb tudok majd buszt fogni, de nem akartam bugyiig ázni, meg nyakig sáros lenni, ráadásul nem fedett az a buszmegálló, így a közelihez mentem, ami igen. Naná hogy nem jött a buszom. Már a következőnek volt itt az ideje, de az sem jött. Fel akartam hívni a párom hogy ne aggódjon értem, de a kártyám pont lemerült. Még jó hogy csináltam screenshot-ot a bérlet bizonylatról. A telefonom is lemerült volna amúgy, ha nem töltős tokom lenne. Már több mint 1,5 órája ott szobroztam, gondoltam ha már ennyire nem jönnek a buszok, akkor beugrok a boltba feltölteni a kártyám. Ekkor jött egyszerre két busz is, de mindkettő a másik irányba ment. Most próbáltam először itt Angliában az ATM-es feltöltést, hát nem működött. Próbáltam újra, megint nem engedte, ismeretlen hibára hivatkozva. Eső ide vagy oda, ez már röhejes, elindultam a főútra. Pont mielőtt a buszmegállóhoz értem volna, elhúzott mellettem nagy sebességgel 2 busz is ami jó lett volna nekem. Várhattam még fél órát a buszmegállóban mire jött valami ismét. Persze először 2 garázsjárat... A sofőr először nem akarta megérteni mit akarok, ha csak holnaptól érvényes a bérletem. Végül lekérte ő maga is a kártyám adatait. Azt írta a dátumnál hogy aznap éjfélig érvényes, a státusznál pedig hogy lejárt. Sosem látott még ilyet. Rendes volt, adott erről egy igazolást hogy ha másnap is gondom lesz, azt mutassam meg. Hála Istennek, nem volt aztán rá szükség. Meg hát járhattam volna rosszabbul is, lásd: Oyster. Itthon tovább bonyolódott a dolog egy eltévedt csomaggal, és hárman rágták a fülem hogy még ma kész legyen a munka amit akarnak!! (Igaz hogy van ami csak februárra kell -.- )
Közvetlen karácsony előtt a porszívó is elromlott. 4 hónapos, de garancia már nem volt rá mert csere termék volt. Természetesen az ügyfélszolgálat itt sem volt segítőkész. Annyit kérdeztem hogy visszaveszik-e (mert javítható, meg alkatrésznek is tökéletes lenne nekik). Annyit mondott hogy adjam meg az irányítószámom, keres nekem szerelőt, amit aztán én fizethetek. Én meg csak szabadulni akartam már tőle. Ezért interneten meghirdettem - nem titkolva a hibáját - és egyből le is csaptak rá, el is vitték :)
Karácsonyfát már semmi kedvem és erőm nem volt állítani. Mondhatni nincs is nagyon hova... Januárban megyek ismét lakást nézni (ezért szabit kivéve), és nagyon remélem hogy az végre már összejön!
A karácsonyt szokás szerint a párom szüleinél töltöttük. Két éjszakát maradtunk. Ott nem tudtam tartani a szigorú diétám. Legközelebb szerintem viszek magamnak kaját, akkor is ha bunkóságnak tűnik.  Mire hazaértünk beteg is lettem. 4 hónap tünetmentesség után ismét előjött a szokásos betegségem, ki is kellett hagynom a magyar karácsonyt miatta :( Ez legalább még jobban fog motiválni hogy betartsam az étrendem.

6
december
Régi arcok

Úgy látom nagyon pörög a lakás piac. Én napi szinten nyomon követem, volt amit már akkor elvittek, mikor meg lett hirdetve. Nem is csodálom, tényleg jó lakás volt az. B-s energiatanúsítvánnyal. Persze a meghirdetett lakások 80%-a élhetetlen, a jóért meg kb. közelharc folyik. Az egyik amelyiket sikerült megnéznünk, egy nagyon szép tengerparti lakás volt. Elég pici, de a tengerre néző nappali, hát az felér egy terápiával :) Eleve többűnket rendeltek oda egy időben, majd kaptunk egy jelentkezési lapot, ahol jól belemásztak a személyes adatainkba, és ez alapján válogattak hogy ki kaphatja meg. Nem minket választottak. A következőnél 3-an párok néztük egyidőben ugyanazt a lakást. Itt legalább nem lottó szerűen ment a dolog. Viszont a leírásban jóval tágasabbnak tűnt. Amit ők duplaszobának mertek nevezni, oda egy franciaágy maxiumum faltól falig fért volna be, úgy, hogy az ágyon kell átmászni ha a gardróbhoz hozzá szeretnél férni. Szekrénynek nem volt hely, de hát volt egy "walk-in wardrobe". Kicsi kis lyuk, egy akasztós lehetőséggel. Se polc, semmi. De igazából a mi ruhásszekrényünk nagyobb volt annál. Sebaj, nézelődünk tovább. Most hétvégén állítottam volna itthon karácsonyfát, de lehet így az elmarad idén.
Zsu kérdezte hogy hogy alakult az előző álmom. Az itteni barátaimról szóló álmomnak az lett a vége amit álmodtam: válás. Legalábbis most így áll a dolog. Volt azóta pár rémálmom, az egyik nagyon rám is ijesztett, mert egy halálesetet láttam részletesen. Teljes sokkban riadtam fel és azért imádkoztam hogy ez főképp ne váljon valóra! - Bár azt mondják, hogy ha valakinek konrkétan megálmodjuk a halálát, az az illető sokáig fog élni. Úgy legyen! :) Szeretnék végre nagyon szépeket álmodni :)
A héten Magyarországra kellett utalnom pénzt. Nem sok időm volt rá, a Transferwise-ban nem tudtam átírni a banki adataimat, így gondoltam megpróbálom a saját bankomon keresztül, bár tuti drága. Végig is csináltam, de semmi visszaigazolás nem jött, és az eseménynek sem volt semmi látható nyoma. Elég frusztráló szituáció, főleg ha késésben van az ember. Biztosra akartam menni, megpróbáltam megint. Akkor már kaptam visszaigazolást. Másnap láttam csak, hogy hát kétszer is át lett utalva az összeg és levonva a tranzakciós illeték. Szóltam a kedvezményezettnek és a bankomnak is. A banknál egy skót ügyinétzőt fogtam ki. Hát az összes magabiztosságom elszállt mikor már az első mondat végénél elakadtam egyetlen szó miatt. Nagyon ciki huszadszor is visszakérdezni, és hiába mondja másképp, mindent értek, csak egyetlen szót nem, a lényeget. Szerencsére pont a közelben volt a párom, így aztán ők folytatták a beszélgetést. Egyszerűen a skótokat nem igazán tudom megérteni. Van egy kollégám is, hát őt sem nagyon. Azóta is hajkurászom a pénzem. A bank nagyon segítőkész volt, de mivel saját hibámból történt, így ők nem tudják visszahívni az összeget, a másik félnek kell visszautalni - amiben ők annyira nem segítőkészek.
Érdekes dolog történt a cégnél a héten, 2 régi kollégám is felbukkant. Az egyik 2 éve mondott fel, most jött, hogy vissza szeretne jönni ha lehet. Nagyon meglepett mikor egyszer csak feltűnt. A másik pedig az a kulcsfigura (szakmailag is), aki elindította az egész elvándorlás hullámot. Az új cége elfelejtette vele közölni az interjún hogy 25km-el odébb fognak költözni. Bár szerintem azért ez még nem egy olyan vészes távolság, jártam én 60km-re is naponta, de ő otthagyta azt a céget, és most vállalkozóként próbálja fenntartani magát, jelenleg nem túl biztos lábakon. Egyenlőre csak heti 1 napot kapott a cégnél. Gondolom ha ismét jobb anyagi szituációban leszünk (általában télen van a mélypont), akkor tárt karokkal várják.