26
december
Karácsony

Az utolsó munkanapomon összejött a cég egy pub-ban, az egyik mérnök búcsúztatására - meg ez olyan karácsonyi buli féle is volt, mert idén valahogy minden elmaradt. Ez inkább csak ivós dolog volt. Sem a párom, sem én nem szoktunk inni (csak nagyon alkalmanként, akkor sem sokat), a legutóbbi bulin is nagyon nyaggattak, hogy legalább csak egy valamit. Úgyhogy még akkor meg kellett ígérnem hogy legközelebb a Bailey's jöhet :) Az első körben a közvetlen főnököm hozott egyet, aztán a nagyfőnök, a fia meg egyből egy duplával lepett meg. A páromba is nyomatták a sört. A végén megkért hogy segítsek neki, mert nem akarja hogy megártson :D Amúgy jó kis csapat ez a cég, többször összejöhetnénk - nem feltétlen inni, sőt! Szokás szerint megint nem bírta megállni a nagyfőnök hogy ő állja mindenki fogyasztását, és a szokásos adag ölelgetést is megkaptam :)
Elég rohanósra sikerült az idei karácsony. 24-én már reggel nekiálltam sütni, takarítani (még jó hogy itt nem szenteste díszítjük a fát, nem fért volna bele minden egy napba), gyors ajándékozás itthon, aztán indultunk a szülőkhöz. Nagyban ülünk a családdal, egyszer csak bejön a párom a kezében egy újrahasznosításról szóló szórólappal: Ezt nézd!! Ez tuti Tory!! - A volt munkatársnőnk, akit nemrég rúgtak ki. Nagyon ritkán rúg ez a cég ki valakit, nem könnyű ezt elérni. Nála épp az volt az indok, hogy munkaidőben legalább fél órán át csacsogott egy barátnőjével telefonon - és a kis munkáját sem végezte túl jól. Meg az új bőrcsizmáját szagolgatta órkáig munkaidőben :D Szóval úgy néz ki, most felcsapott modellnek :)
Ahh, ismét el lettem halmozva egy csomó ajándékkal. Csak egy átlag feletti nagy reklámszatyorba fértek el az ajándékaim.
26.-án már korán reggel vissza kellett indulnunk, mert közben az egyik magyarországi barátom meglátogatott minket. Gyorsan készítettem nekik egy ebédet, meg pogácsát sütöttem az útra, innen egyből Magyarországra mennek. Eszembe sem jutott hogy akár velük is hazaküldhetném a családnak a csomagot. Még csak félig volt összeszedve, át sem nagyon gondoltam mit küldhetnék még, csak gyorsan beledobtam mindent amit találtam.

Azt hiszem a karácsony fénypontja a helyi kis boltban dolgozó kissrác volt :D Már mikor ide költöztünk, feltűnt hogy bejövök a srácnak. Szerintem jóval idősebb vagyok nála, 20 évesnek sem nézem (arra viszont kíváncsi lennék hogy ő mennyinek néz engem :D általában legalább 4-6 évvel gondoltak fiatalabbnak). Ma este egyszer csak úgy éreztem, hogy most kimegyek feltölteni az elektromosságot, mert legkésőbb holnap reggel úgyis menni kéne. Pont esett az eső is... Beléptem a kisboltba, rögtön jobbra van a pénztár az ajtó mellett. Ez a srác állt a kasszában, meg egy másik fiatal srác és beszélgettek. Amint beléptem, totál zavarba jött és el is vörösödött az amelyiknek tetszem, és odasúgta a másiknak: ő az! Erre a másik is zavarba jött, csak vigyorogtak, a kissrác nem is bírt a kasszában maradni, elment a sorok közé inkább :D De nagyon nem bírta összeszedni magát. Mondtam a másiknak hogy mit szeretnék, aztán mondta hogy pont el van romolva a rendszerük, de ki is van írva, múltkor láttam is de totál kiment a fejemből. Hát de ezt az időzítést! :D Feldobta az estémet, az biztos :)

20
december
Megdőlt a statisztikám

Hát nem kaptam meg azt az állást. Megdőlt a statisztikám LOL, az első férfi interjúztató aki nem vett fel. Meglepően érzelem mentesen fogadtam a hírt, pedig azt hittem rosszabbul fog esni. Talán azért, mert két hétig kellett folymatosan utánakérdzenem, mindig valami hülye indokkal lerázott az ügynökség, nem mondtak semmit - és így a remény is fogyott. Olyan szempontból viszont hatással volt rám, hogy nagyon erősen elgondolkodtam, érdemes-e egyáltalán még keresni, ha ennyire nem engednek be. Induljak inkább más irányba? Új szakma, új téren vállalkozás? (Ahh bár én inkább lennék alkalmazott).
Pénteken félrehívott a jó cég igazgatója, hogy menjek vele, itt van egy landlord... hirtelen nem tudtam hova tenni az információt, gondolkodtam hogy költözni szeretnénk, de nem mondtuk... apuka házvásárlási szándékáról tudtak, de azt mi fújtuk le... Aztán ideje sem volt útközben elmagyarázni a főnöknek hogy miről van szó, hirtelen egy meeting közepén találtam magam. Mint kiderült, honlapot szeretne az illető a cégének, és velem szeretné megcsináltatni.
Karácsony, karácsony... Hát a szokásos lesz, a párom szüleivel, testvéreivel leszünk. Céges buli elvileg nem lesz, azért mindenki kapott egy üveg bort (szokás szerint, a vezetőségtől), és még a secret santa (angyalkázás) is elmaradt idén. Azt annyira én nem is bánom, tavaly ugye rettentő cikire sikerült, akkor is ha nem derült rá fény :D Angoloknak csak piát!! Azzal nem fog mellé az ember. (Max a páromnál, mert nála nem fogy :P). Azért egy pub-os összeröffenés lesz még, mert az egyik mérnök ott szeretne egy búcsú bulit. Meglepően sok kulcsfigura távozott a cégtől. A cég legjobb fej embere is... :( Szóval van egy érzésem, hogy az a pub-os dolog egyben egy céges karácsony féle dolog is lesz.
Idén nem rendeltem szaloncukrot, gondoltam magam készítem el, cukormentesre. Csoki temperálást még sosem csináltam, de most ezért rendeltem egy ételhőmérőt. Aztán kaptam egy konyhai mérleget. Ennél a terméknél pont nem volt visszaküldési lehetőség, úgyhogy írtam nekik. Azt mondták, tartsam meg a mérleget ajándékba, küldik a hőmérőt is. Erre most két hőmérőt kaptam. Erre a barátnőm csak ennyit szólt: nagyon megéri náluk vásárolni akkor! :)