26
december
Helyükre kerülnek a dolgok

A ragasztó nem jött meg időben, így új megoldás után kellett néznem. Anyuka ajándékához lett volna rá szükség. Azért így sem lett olyan rossz, a képen láthatjátok.
Új számítógépem sem lesz már az idén, úgy néz ki. De hála Istennek a segély kérelemre kaptunk végre választ. Az már korábban kiderült hogy az álláskeresőit azt kapjuk, csak a council-tól nem volt válasz. A héten viszont kaptunk egy levelet, hogy azt is elfogadták, heti kb. 105 fontot kapunk majd. Hihetetlen nagy segítség ez most. Bár egy normális munkának - illetve több óraszámnak jobban örülnék. Amúgy az nem derült ki hogy ki volt az angyalkám a munkahelyen, mert nem hagyott semmi ünezetet. Vagy talán itt sosem derül ki hogy ki is volt?? Ki tudja mi a szokás. Vagy csak simán elfelejtette az illető tudatni.
A karácsonyi kettesben ünneplés amit 24-ére terveztem a párommal elmaradt, illetve más formában kellett megtartani. 23-án egész nap dolgoztam, 24-én meg már indultunk a családhoz. Így nem tudtam főzni ahogy terveztem. Hazafelé beugrottam a kedvenc éttermembe vacsit venni. Míg dolgoztam, a párom megvette a bort és a desszertet, és szépen megterítette az asztalt. Így is nagyon szépre sikerült az este, és a vacsi is nagyon finom volt. A saját ajándékozást még otthon megtartottuk. A legfőbb ajándéka tőlem egy nagy Magyar-Angol szótár volt - hisz ez volt a legnagyobb kívánsága. Nagyon örült neki, azt mondta ez élete legjobb ajándéka eddig. Annyira jó volt látni hogy így örül :)
24-én reggel sütit sütöttünk, aztán idultunk  is a családhoz. Kicsi csillag alakú, csokis töltelékű sütit készítettünk. Elég aprólékos volt, vagy 3 órán át készítgettük a kis csillagokat, de megérte. A családnál már itt volt a nagymama - vele most találkoztam először. Amúgy nem tudom hány éves lehet, de anyuka 63. Nagyon aranyos kis néni, nagyon jó humorérzékkel. És itt volt a párom nővére is. Sajnos ő csak egyedül jött most. A bátyja pedig itt lakik.
25-én eredetileg talán ebéd utánra volt tervezve az ajándékozás, de nem bírtak végül addig várni. Anyukának elég temperamentumos stílusa van ajándékosztásnál. Sorba vette elő az ajándékokat majd odadobta az illetékesnek. Csak úgy repkedett a sok ajándék :D Elég vicces volt. Lehet hogy csak én érzem így, de szerintem megint én kaptam a legtöbb ajándékot. Még korábban megkérdeztem hogy a nagymamának mit vegyek. Anyuka azt mondta hogy egy kirakót. Aztán most derült ki, hogy ő is azt vett neki. Az esték megint közös társasjátékkal telnek.

17
december
Egyre jobban szeretem

A héten a Hastings College-be kellett menni - a munkaügyisek rendeltek ki minket, "professzionális" önéletrajz áttekintésre. Maga az épület nagyon bejött nekem. Amit az emberke mondott, hasznos volt, de nem mindennel értettem egyben. Pl. szerinte teljesen egyszerűen kell kinézni, semmi szín, még minimál design sem. Maga az önéletrajz forma is teljesen új volt nekem.
A héten képeslapokat ill. kísérő kártyákat gyártottunk a párommal. Az ajándékokkal szinte teljesen megvagyok, már csak egy ragasztóra várok, ami ahhoz kell, hogy az anyukáét össze tudjam rakni. Mikor elromlott a billentyűzetem, elkezdtem új laptop után nézni. Azt hittem még karácsony előtt meg tudom rendelni, de a banki ügyek közbe szóltak. Nagy nehezen, jópár világszerte elküldött levél után magyar billentyűzetet is találtam hozzá. Szóval a magyar kártyámmal akartam fizetni, de azon vásárlási limit van. Felhívtam a bankot, de hiába próbálkoztam többször, nem vette fel senki az ügyfélszolgálaton, csak zenélt... Elég sokba kerültek így külföldről a próbálkozások, így más megoldás után néztem: paypal. Simán ott sem engedett ekkora összeget küldeni, így utalni kellett, ami 3 napba telt, majd paypalon keresztül elküldtem az angol paypalomra, de még nem kaptam meg, több napja várom azt is. Lehet hogy csak én nem vagyok hozzászokva, de engem nagyon zavar hogy ilyen lassan történnek a dolgok. Még az is vagy 3-4 nap lesz, hogy ha tovább küldöm, lássam az angol számlámon, és használható legyen. Azért szép eredmény, 2 hét hét alatt talán hozzájutok végre saját pénzemhez. Ja és közben a gép ára is felment...
Komolyan mondom, egyre jobban szeretem a munkahelyemet! A katalógus első részével már szinte kész vagyok, szerintem tök jó lett. Illetve ez csak az "első fejezet", maga a katalógus összerakása a főnököm szerint kb. fél év múlva várható. Közben egyéb projecteket is kaptam, pl. az autóra kell matricát készítenem. Az irodarész és a konferencia terem, amit terveztek nem készült el, így most új terv van. Felkértek, hogy én tervezzem meg hogy milyen lesz a felső rész - persze egy alap elrendezési ötletük van, de nekem kell lakberendezni az egészet. Egészen a padló anyagától, minden terv az én kezemben van. Meglepett a feladat, nagy kihívás is, de nagyon örülök neki! Mindig is szerettem volna ilyesmi munkát. Már most jópár ötletem van, aludni sem nagyon tudtam - nem tudtam kikapcsolni az agyam :)
Ma anyukáék látogattak meg minket, illetve anyuka már régóta nagyon szeretne velem shoppingolni, és már nem halogattuk tovább. Az köztudott, hogy én és az általános angol divat eléggé messze állunk egymástól, ami bonyolítja a vásárlást. Se baj, elindultunk, azért lehet jó darabokat is kifogni! Na ez a vásárlásosdi úgy nézett ki, hogy végigjártunk 3 nagy boltot, én nézegettem a ruhákat - nálam mondjuk ez elég gyorsan megy, mert vagy van jó vagy nincs -, jött velem a párom, a szülők pedig folyton a nyomunkban. Marha kellemetlen volt, hogy mindenki a nyomomban van, és azt lesi hogy éppen melyik darabnál állok meg... Apuka egy hülye szóviccet is elejtett. Garbólat néztem (turtle neck = teknős nyak), erre ő: "csak azt nem értem, hogy miért akarsz egy teknőst a nyakadba" A harmadik bolt után kitalálták, hogy addig ők átugranak egy könyves boltba míg én válogatok. Párommal mentünk a következő helyre, ahol egyből találtam végre egy jó kis pulcsit. Ő elment felkutatni a szülőket, én pedig a boltban vártam. Vagy húsz percig ott szobroztam a pulcsival a bejáratot nézve kicsit türelmetlenül. Magyarországon biztos kiszúrt volna egy ilyenért a biztonsági őr :D
Anyuka tovább akart vásárolni, mert egy ajándék nem ajándék. Most már nem követtek folyton. Itt egy lila pihe-puha szőrös kis benti csizmácskát (mamusz?) választottam - ami elvileg majd pont megy a karácsonyi ajándékomhoz amit a páromtól kapok :P és egy mikulás virágot. Az egyetlen kis virágomat Magyarországon kellett hagynom, és már régóta vágytam egyre itt is. Na de milyen becsapós az angol árazás: Nagy betűkkel rajt volt hogy 1 font, majd később láttam, hogy ez csak "spórolj 1 fontot", és alatta piciben hogy valójában az ár az 5 font.
Bocsi amúgy, úgy látszik egyenlőre beállt ez a heti egyszeri helyzet jelentés stílusú blogírás. Na majd ha sikerül utolérni magam...

10
december
Karácsonyi céges party

A hetem még mindig a karácsonyozással telt. A nehezén már túl vagyok, már csak pár ajándék hiányzik. A fát a héten feldíszítettük. Nem bírtam tovább várni :) De láttam, már sok házban áll a feldíszített karácsonyfa. Úgy látszik itt normális hogy ilyen korán kezdünk.
Sok munkám nem volt... a Dubai cég alánlott valami új munkát, nagyszerű lehetőséget. Most az egyikük Angliában van, és vele kéne találkoznom, ő mondaná el hogy pontosan mi is ez az egész. De hát mostanában nem fogok Londonba menni. Először úgy tűnt megértették aztán utána meg hogy nem. Szerdánként a munkaügyi központ csinál elfoglaltságot nekünk, a council-nál talán végre végeztünk a papírmunkával...
Tegnap a cégnél a főnököm elég elfoglalt meg stresszes volt, nem nagyon tudtuk átbeszélni a napi teendőket. Megtettem amit tudtam, de otthonra is átcsúszott pár munka. Nem bánom, mert az extra munkaidő :)
Tegnap este volt a karácsonyi céges party is. Kisbuszt béreltünk a kollégákkal, így taxival jöttünk-mentünk. Ez volt a legegyszerűbb és a legjobb megoldás.  A helyszín egy vidéki gyönyörű, drága hotel volt. Mikor megérkeztünk, a bárban kezdtünk. Ami meglepett, hogy ezt is mindenkinek a nagyfőnök állta. Én nem akartam alkohollal kezdeni, mert utálok szédülni a piától - és dikert nem ettem vacsi előtt. Így én csak kólát ittam. A kabátokat egy fiatal francia srác szedte össze és vitte a ruhatárba. Nagyon jó memóriája lehet, mert mikor később valami kellett a zsebünkből, egyből  tudta hogy melyik kié volt.
A legnagyobb bajom, hogy én nem tudok órákig a semmiről beszélgetni... szerencsére a párom eléggé beszédes lett az ital hatására, pedig nem is ivott sokat. Először a nagyfőnök feleségével - ő a gazdasági igazgató - beszélgettünk sokat. Nagyon rendes nő - és szerintem a korához képest nagyon csinos is. Amúgy ami nagyon feltűnő ennél a cégnél, hogy tényleg mindenki nagyon kedves és barátságos. Tényleg családias az egész. A vacsora egy nagyon szép teremben volt. Ültetési rend volt. Nekem először fel sem tűnt, de aztán pont saját nevemet pillantottam meg először. A bal oldalunkon egy olyan nő ült, akivel pont nem szoktam találkozni a munka során. Tök jó fej volt ő is. Az asztalokon a díszítés mellett "Christmas Cracker" is volt, és különböző party kellékek. Már itt nagyon jó volt a hangulat. Az ételek is nagyon finomak voltak, nagyon művészien tálalva - bár én ált. kétszer ennyit eszek :D A desszert nézett ki a legjobban - legalábbis az enyém. (Pár héttel előbb le kellett adni hogy ki mit választ). Sajnálom hogy nem tudtam lefotózni. De amúgy volt hivatalos fotós is. Remélem majd felkerül a hálózatra minden kép, és akkor le tudom menteni. Most csak neten talált képeket használok.  A vacsi alatt karácsonyi zene szólt, utána pedig régi és mai slágerek. Egy dj biztosította a hangulatot. Sajnos én táncolni nagyon nem tudok, pedig kedvem lett volna. Annyit nem ittam hogy elég bátor legyek hozzá. Amúgy rengeteg bor volt, és amit elfogyott, mindig hozták az újjabb üvegeket. Én három pohárral ittam, de nagyon élveztem hogy hiába érzem, nem szédülök. Tavaly az első korty már beszédített.
Rengeteg terme van amúgy a hotelnek. Volt egy könyvtár szoba is, "kastélyosan" berendezve. Nagyon hangulatos volt. Társasjátékok is voltak benne, csak későn vettem észre, meg a párom nem akart velem játszani. Pedig tök jó lett volna. A nagyfőnök is betévedt a könyvtár szobába. Elkezdett ölelgetni hogy hogy örül nekem, és el akart rángatni táncolni. Pont valami tömegtánc volt, amit én nem ismertem. Annál picit bonyolultabb volt, hogy egyből beálljunk, ezt ő is belátta, így megúsztam a táncolást, így inkább beszégettünk csak. Sajnos a kollégám lesérült a héten - aki először körbevezetett a cégnél, így ő nem tudott eljönni. Ezt nagyon sajnáltam. A nagyfőnök még a végén is jól megölelgetett. Szerintem elég sokat ihatott is, mert aztán a kisbuszba nagyon nehezen tudott csak beszállni :D Nagyon jól sikerült az egész este! Még a buszban is tök jó hangulat volt. Nagyon jól jártam ezzel a céggel - persze teljes munkaidőben még jobb lenne.

3
december
Semmi nem működik??

Az ügyintézésnek még mindig nincs vége, még mindig várjuk a papírt az ingatlan irodától.
Hétfőn kinn nagyon hideg volt, erősen fújt is a szél. Reggel mikor felkeltem, kijöttem a nappaliba. Rettentő hideg volt. Először nem értettem miért. Aztán láttam hogy jobb oldalon eléggé hullámzik a függöny. Ennyie rosszul zárna az ablak? Megnéztem, a fogantyúknál, be volt csukva. Igen ám, de fenn (bukóra nyiló ablak, de olyan ami felül két ponton rögzített és alul nyílik) szóval fenn egy hatalmas rés volt. A jobb sarokban gyakorlatilag semmi nem tartotta az ablakot. Felkeltettem a páromat. Nem tudtuk eldönteni, hogy hozzá merjünk nyúlni vagyok hívjuk a szerelőt előbb. Nem akartam hogy az egész kizuhanjon. Aztán végülis próbálkoztunk, mert nagyon hideg volt. Bentről semmit nem lehetett csinálni. Párom megnézte kintről - mire jó hogy már megint fel van állványozva a ház :) Végülis ketten tettük a helyére. Ő kívülről ütögette én meg belül igazítgattam. Egyből jobb idő lett. Pár nap múlva a szerelő is kijött, de csak jövő héten tudnak vele foglalkozni.

A fűtés amúgy elég gyenge volt a nappaliban, egy elektromos kandalló. Véletlenül aztán találtam rajta egy gombot, amivel feljebb lehet kapcsolni. Egyből normális szobahőmérséklet lett. Amikor kikapcsoltam, egy hatalmasat durrant, szikrázott, és levágta az autómatát... Nagyon megijedtem hogy ennyi volt, és ez is elromlott. De aztán ugyanúgy működik azóta.
Elkezdtem laptopot keresni de nálam az sem egyszerű. Találtam egy tök jót, elérhető áron. Csak hát magyar billentyűzetet szeretnék. Magyarországon is megnéztem, egy boltban találtam meg ezt, de gyengébb videókártyával... és még volt pár apró különbség. Próbáltam csak billentyűzetet találni, de eddig az sem sikerült. Írtam egy csomó helyre: magyar szervizek, a márka magyarországi képviseletének, egyenesen a billentyűzet gyártóknak a nagyvilágban, de egy konkrét igen-t sem kaptam. Az a baj, hogy nem szeretném alább adni. Egyszer már megszívtam. Amúgy nem szeretem hogy a legelterjedtebb képernyőméret a 15,6". Annak a magassága kisebb mint az én mostanim és grafikai munkánál elég zavaró ha sokat kell scrollozni... Így olyat eleve nem is vennék.

A munkahelyen most nem volt benn a főnök, de előre megkaptam a listát, hogy miket csináljak. Jó sok dolgot írt rá, az eddigi tapasztalatok miatt. Most nem értem a végére - információ hiányában. A katalógus már kész lenne, ha nem kéne a grafikákra várnom még mindig. Amúgy nagyon büszke vagyok a katalógusra. Szerintem szép lett.
Az asztalomon egy meglepetés is várt: "angyalkázunk". Én egy férfit "húztam", akiről nem is tudtam hirtelen hogy kicsoda. Meg kellett néznem az alkalmazottak listáját hogy tudjam. Azért nagyjából már mindenkit ismerek a cégnél, kivétel 2-4 ember az alsó szintről. Na ő pont abban a néhányban benne van. Azt hiszem ő mérnök. Hát jól elgondolkodtatott hogy mit is vegyek egy idegen férfinak, akiről semmit nem tudok. Az összeg 5 font. Nem sok... Végül arra jutottam, hogy valami kreatív 3D-s puzzle-t veszek. Mindenki szeret játszani, meg gondolom mérnök létére a kihívásokat is szereti.
Amúgy szinte már mindenkinek megvettem a karácsonyi ajándékokat, még a fa van hátra... de most hétvégén szeretném már azt is. A kedvencemről lecsúsztam sajnos. Az nagyon elszomorított. A díszek is már itt sórakoznak... Anyuka azt kérte, hogy készítsek valamit... na nálam az a drágább kategória, de sebaj. Kreatívkodjunk!
Az kettesben ünneplést úgy néz ki el kell halasztanunk, de erről majd később.